Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@08:35:35 GMT

تلویزیون محلی ابزاری مناسب برای حفظ هویت بومی است

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۰۹۱۵

تلویزیون محلی ابزاری مناسب برای حفظ هویت بومی است

فائزه تقی پور روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: فرهنگ، مردم و ساختارهای هر شهر و منطقه ای منحصر بفرد و ارزشمند است و رسانه محلی باید بتواند این ارزش‌ها و داشته‌ها را حفظ کند.

وی با بیان اینکه تولید محتوای محلی باعث ایجاد حس تعلق ساکنان می‌شود، افزود: این موضوع توسعه محلی در تمامی بخش‌ها را رقم می زند و مسیر پیشرفت را هموار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اصفهان واحد خوراسگان افزود: از دید کلان، رسانه محلی و از نگاهی دقیق‌تر تلویزیون باید چالش‌ها و مشکلات منطقه پیرامونی خود را منعکس کند و با محتواهای با ارزش و اثربخش در راستای ارتقای منطقه گام بردارد.

تقی پور خاطرنشان کرد: متاسفانه تلویزیون‌های محلی در کشورمان بیش از آنکه به تولید محتواهای بومی بپردازند قصد جذب مخاطبان کشوری دارند و این امر با شکست روبه رو می‌شود.

این استاد ارتباطات تصریح کرد: رسانه‌ها در ابتدای ورود به ایران همواره با مشکل اخذ مجوز روبه‌رو بودند، حتی افرادی که می‌خواستند تلویزیون و رادیو در منزل داشته باشند مجبور به اخذ مجوز از ژاندارمری بودند و این موضوع سبب ضعف کارکرد اصلی رسانه‌ها می‌شد.

این تحلیلگر رسانه ادامه داد: متولیان رسانه‌ها و تلویزیون محلی باید بکوشند میراث هنری و فرهنگی منطقه را به بهترین شکل حفظ کنند و برای این هدف باید برنامه‌های فاخر و ارزشمند ساخته شود.
وی با اشاره به فعالیت شبکه‌های مجازی در عصر فعلی و رقابت پایاپای آنها با سایر رسانه‌ها افزود: رسانه‌های مختلف مخاطبان خاص خود را دارند و تلویزیون همچنان به عنوان یک ابزار قدرتمند فعالیت می‌کند.

استاد دانشگاه آزاد اصفهان تاکید کرد: ارایه اخبار محلی، فرهنگ و آیین‌ها، هنر محلی باید در دستور تلویزیون محلی باشد و تقویت نوعدوستی و مشارکت در امر توسعه باید به بهترین شکل از سوی رسانه دنبال شود.

«اینجا اصفهان است». این جمله در ساعت ۴ بعد از ظهر بیستم دیماه ۱۳۲۸ بر زبان گوینده جاری شد و در فضای اصفهان طنین انداز گشت، بسیاری از مردم از رادیوی همسایه و یا رادیوی قهوه‌خانه و مغازه‌ها برنامه رادیویی شهر خود را شنیدند. از آن روز به بعد نصف جهان دارای یک فرستنده اختصاصی یا به‌عبارت دیگر رادیو اصفهان شد.

استودیوی پخش بسیار کوچک در ابعاد در محل کنونی موزه علوم طبیعی فعلی واقع در خیابان استانداری که در آن زمان متعلق به باشگاه افسران بود، عصرها یک ساعت برنامه رادیویی پخش می‌کرد. بعدها ساعات برنامه به دو ساعت افزایش یافت، در سال ۱۳۳۳ محل استودیوی رادیو به لحاظ مسائل آن زمان از داخل شهر به سربازخانه فرح آباد انتقال یافت و متعاقباً در مردادماه ۱۳۳۴ به محل استقرار بیسیم‌های مخابراتی پست و تلگراف و تلفن (جنب سینما قدس فعلی) منتقل شد.

در سال ۱۳۳۷ با نصب یک فرستنده یک کیلو واتی موج متوسط در خیابان بی‌سیم پخش برنامه‌های رادیوی اصفهان ابتدا به ۴ ساعت و سپس به ۶ ساعت افزایش یافت. در سال ۱۳۴۱ ساختمان جدید انتشارات و رادیو در خیابان ابوذر کنونی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در این ساختمان یک استودیو برای پخش و دو استودیو برای ضبط برنامه‌ها به وجود آمد، که به جدیدترین تجهیزات روز مجهز بودند. همزمان با افتتاح استودیوهای جدید فرستنده ۱۰ کیلو واتی در خیابان بی‌سیم راه اندازی و تولید برنامه‌ها به ۱۶ ساعت در روز افزایش یافت.

در سال ۱۳۵۰ ساختمان مرکز پخش رادیو و تلویزیون در محل فعلی بلوار سعدی مورد بهره‌برداری قرار گرفت، رادیو تلویزیون در هم ادغام شده و محل پخش برنامه‌های رادیویی دراین محل قرار گرفت پخش برنامه‌های رادیو از این تاریخ به ۱۸ ساعت در روز و سپس با احتساب تقویت شبکه سراسری ۲۴ ساعته شد.

از ۶ بهمن سال ۱۳۵۲ دو فرستنده اف – ام هر یک به قدرت یک کیلو واقت در اصفهان آغاز به کار کرد که یکی صدای اصلی فیلم‌های تلویزیونی و دیگری برنامه دوم رادیو را تقویت می‌کردند.

در آن سال آرشیو شامل ۱۲ هزار حلقه نوار رادیویی بود که ۷۰درصد آن موسیقی‌های مختلف و بقیه را برنامه‌های گوناگون تولیدی و محلی تشکیل می‌دادند، در سال ۱۳۵۵مجموعاً ۲۰ درصد از برنامه‌ها در مرکز تهیه و پخش می‌شد و ۸۰ درصد دیگر گزینش از برنامه‌های شبکه رادیو ایران بود که به وسیلهٔ این مرکز تقویت می‌گردید.

شبکه تلویزیونی مرکز اصفهان نیز سال ۱۳۷۵ آغاز بکار کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما رسانه بومی سازی اصفهان توسعه پایدار روز جهانی تلویزیون بازیگر سینما و تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۰۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد

جواد عبدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی محلی به همت دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد، اداره‌کل میراث فرهنگی استان خراسان‌شمالی، شهرداری بجنورد و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی بجنورد در محوطه باز دانشگاه آزاد بجنورد برگزار شد.

وی بیان کرد: اسفند سال گذشته برای برگزاری این جشنواره جلسات متعدی با ارگان‌هایی همچون شهرداری، اداره‌کل میراث فرهنگی و هیئت ورزش‌های بومی محلی و روستایی استان برگزار شد تا بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های لازم این جشنواره را در روز معلم در دانشگاه برگزار کنیم.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد تصریح کرد: طناب‌کشی، دوزپا، دارت، لی لی و هفت سنگ از جمله رشته‌های ورزشی بودند که دانشجویان و دانش‌آموزان زیادی بالغ بر دو هزار نفر برحسب علاقه‌مندی خود در این رشته‌ها شرکت کردند که پس از داوری مسابقات توسط مسئولان حوزه تربیت‌بدنی دانشگاه به نفرات برتر نیز جوایزی اهدا شد.

عبدی با اشاره به برنامه‌های متعدد این جشنواره افزود: این جشنواره با استقبال بسیار خوب دانشجویان و دانش آموزان همراه بود و کانون‌های فعال دانشگاه نیز از جمله کانون دست آرا حضور پررنگی در این جشنواره داشتند.

وی ضمن بیان فعالیت‌های کانون دست آرا گفت: به همت دانشجویان فعال در کانون دست آرا دانشگاه آزاد بجنورد، در بازارچه فروش، دست ساز‌های دانشجویی نیز به عرض نمایش گذاشته شد که با استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان همراه بود.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد بیان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در این جشنواره برپایی سیاه چادر‌های عشایری بود که با پخت غذا‌های محلی، فروش محصولات لبنی محلی همراه بود.

عبدی با بیان اینکه این جشنواره برای نخستین بار به صورت دانشگاهی در سطح استان برگزار شده، افزود: جشنواره‌های اینچنینی به صورت جداگانه در استان‌ها توسط ارگان‌های متولی مختلفی برگزار می‌شود، اما این جشنواره با توجه به ماهیت فرهنگی و ورزشی که داشت برای نخستین بار در سطح استان و در سطح کشور در واحد دانشگاهی بجنورد برگزار شد.

وی ضمن قدردانی از حوزه تربیت‌بدنی واحد بجنورد و بخش فرهنگی و کانون‌های دانشجویی دانشگاه بیان کرد: باتوجه به پیگیری‌های لازم به دنبال این فرصت هستیم که چنین جشنواره‌هایی که موجب ایجاد شور و نشاط در بین افراد می‌شود را توسعه و گسترش دهیم تا بتوانیم علاوه بر ایجاد فضایی شاد و مفرح در راستای آشنایی و نزدیکی بیشتر جامعه دانشگاهی با فرهنگی بومی محلی گامی برداشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • خاموشی صدایی ماندگار
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!
  • پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • ۲۴ اردیبهشت سنندج میزبان جشن بزرگ «روز دختر» است