Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@12:01:02 GMT

صدایِ شهر خاموش شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۲۷۹۰

صدایِ شهر خاموش شد

ایسنا/اصفهان حسین غزالی، نویسنده، تهیه کننده و گویندۀ پیشکسوت رادیوی اصفهان درگذشت.

صبح چهاردهمین روزِ اسفندِ پر حادثۀ ۱۳۹۸، شهاب غزالی، بازیگر و کارگردان تئاتر اصفهان، خبر درگذشت حسین غزالی را با به اشتراک گذاشتن دست نوشته‌ای در فضای مجازی، اعلام کرد: «و سرانجام پدر آسمانی شد.»

حسین غزالی، متولد ۱۳۱۵ در اصفهان بود و رضا ارحام صدر در خاطراتش از این هنرمند به عنوان باوفاترین و قدرشناس‌ترین کسی که با او کار کرده یاد می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غزالی، طی گفت‌وگویی با روزنامه اصفهان امروز آشنایی خود را با رادیو اینگونه شرح داده بود: «منزل ما در انتهای بن‌بستی دریکی از کوچه‌های خیابان نشاط حوالی چهارراه شکرشکن بود. عصرها زنان خانه‌دار کنار در خانه هاشان می‌نشستند و تخمه می‌شکستند و بچه‌های خردسالشان به خاک‌بازی و پل‌وچفته مشغول بودند. پدرم یک رادیو مارکونی بسیار بزرگ ۱۲ موج خریده بود، آن زمان در هر محله یکی دو رادیو بیشتر نبود. سردر خانه ما یک پنجره فلزی بود به سبک فرفورژه‌های کنونی. من که اشتیاق همسایه‌ها برای شنیدن رادیو را می‌دیدم، با نصب یک بلندگو به این پنجره و اتصال آن به رادیو، برنامه دو ساعته رادیو اصفهان که از زمستان ۱۳۲۸ آغازشده بود را برای همسایه‌ها پخش می‌کردم. گوینده و مدیر پخش آن زمان رادیو اصفهان که هر روز یک نمایش کمدی انتقادی هم در برنامه داشت رضا ارحام صدر بود و تقریباً همه اهل محل و همسایه‌ها کنار در خانه ما جمع می‌شدند و رادیو گوش می‌دادند. من همین‌طور در آن ایام با وصل کردن رادیو به گرامافون برای همسایه‌ها آهنگ‌های درخواستی پخش می‌کردم.

من دوره دبستان به مدرسه فرهنگ در دروازه دولت می‌رفتم و در راه برگشت به خانه، کنار تالار تیموری که پیش‌تر باشگاه افسران بود و مقر رادیو اصفهان، به انتظار می‌ایستادم تا ارحام صدر بیرون بیاید و به او سلام کنم. ارحام پس از مدتی که اشتیاق من را به رادیو دید، از من تست صدا گرفت و مرا به رادیو برد. بعدها در حوالی سال ۱۳۳۵ از رادیو رفت و گویندگی رادیو اصفهان بر عهده من قرار گرفت.»

غزالی در دهه پنجاه، علاوه بر امر مدیریت تولید در رادیو و تلویزیون اصفهان، با امیرقلی امینی نیز در امر روزنامه‌نگاری همکاری داشت و بیش از ۶۰ سال برای فرهنگ و هنر این شهر تلاشی صادقانه کرد.

مهدی شهداد، کارگردان و بازیگر تئاتر که در دوره‌ای افتخار شاگردی حسین غزالی را داشته دربارۀ شخصیت این هنرمند به ایسنا گفت: حسین غزالی مهربان، خوش اخلاق و یاری‌دهنده بود به طوری که هر آنچه در توان داشت برای آموزش به شاگردانش به کار می‌بست و به آن‌ها یاد می‌داد.

وی ادامه داد: غزالی زمانی در خانه جوانان فعالیت هنری و مدیریتی داشت و صدای او  هر جا که شنیده می‌شد، یادآور رادیو اصفهان بود.

شهداد، با بیان اینکه این هنرمند هم نویسندگی، هم تهیه کنندگی و هم گویندگی رادیو را برعهده داشته، خاطر نشان کرد: به سختی می‌توان هنرمندی را با توانایی او را پیدا کرد. اصفهان امروز مرد بزرگی را از دست داد.

بر اساس اطلاعیۀ فرزند حسین غزالی، مراسم ترحیم و هفتم این هنرمند به دلیل شرایط خاص و محدودیت‌های اجتماعی ناشی از شیوع ویروس کرونا برگزار نمی‌شود و پیکر او، ۱۵ اسفندماه در قطعه نهم بلوک چهار به خاک سپرده خواهد شد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری پیشکسوت رادیو رادیو اصفهان حسین غزالی همسایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان گفت: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

حجت الاسلام علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: اگر فهم سیاسی بالاتر و تحلیل بهتری وجود داشته باشد، انقلابی و ضد انقلابی بهتر از یکدیگر تمایز داده می‌شوند و هم چنان که در ابتدای انقلاب انواع گروه‌ها و جریان‌های چپ و راست وجود داشت و اگر افراد تحلیل خوبی داشتند، جزئی‌تر وارد مسائل شده و فرق انقلابی و ضد انقلابی را بهتر درک می‌کردند.

وی با تاکید بر گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و نقش بارز ایشان در تفکر اسلامی تصریح کرد: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان خاطرنشان کرد: شهید مطهری به برخورد انفعالی اکتفا نمی‌کرد بلکه اول دیدگاه جهان بینی اسلامی را بیان و سپس تألیف می‌کرد.

نوری یکی از خصوصیات شهید مطهری را جدال احسن در مسائل مهم و افکار انحرافی مانند ماتریالیسم عنوان و تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید مطهری در نقد اندیشه‌های مخالف، پرهیز از مطلق گرایی است و این بدین معنا است که نه عینک خوش بینی میزند تا به اعمال دیگران نظر کنند و نه عینک بدبینی به چشم داشتند که دیگران را مقصر بدانند.

وی اضافه کرد: استاد شهید مرتضی مطهری، معلم بزرگی برای دیروز، امروز و فردای کشور است و ایشان متفکری دین شناس بود که در برابر التقاط، نفاق و تهاجم فرهنگی غرب و شرق ایستاد و اسلام ناب و اسلام فقاهتی را ترویج داد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان تصریح کرد: ایشان همچنین از دیگر ویژگی‌های این متفکر اسلامی را انصاف علمی عنوان کرد و ادامه داد: شهید مطهری در پاسخگویی به شبهات و نقد اندیشه‌ها، روحیه استکباری و بزرگ اندیشی نداشت و بر همین اساس ایام گرامیداشت مقام این استاد شهید تحت عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه نام گرفته است.

کد خبر 750079

دیگر خبرها

  • اشغالگران در تلاش برای خاموش کردن صدای کرانه باختری هستند
  • صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • بیا در آغوشم؛ به یاد «حسین بختیاری» که بهار پر کشید
  • خاموشی صدایی ماندگار
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • دومین برد متوالی نساجی با ساکت/ ذوب‌آهن باز هم در خانه شکست خورد
  • یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش